Sävellyskilpailu / Composition Competition


Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajien sävellyskilpailu 2018–2019

Linkki: Kilpailusäännöt – Link: Rules of competition

Kuorosta

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat — KYL on yksi Suomen johtavista mieskuoroista. Kuoron taiteellisena johtajana on vuoden 2018 alusta lukien toiminut kuoronjohtaja Visa Yrjölä. Vuonna 2019 KYL juhlii 70-vuotista taivaltaan.

KYL ammentaa energiansa nuorista miehistä, joilla on läpi kuoron pian 70-vuotisen historian ajan ollut palo etsiä sävelten ja tekstin yhteistä voimaa ja syvintä olemusta. Ohjelmiston omaksuminen teknistä suorittamista syvemmällä tasolla on KYL:n toiminnassa keskeistä. Kappaleiden taustalla olevia tekstejä, niiden tarinoita, tunnetiloja ja maisemia pohditaan aktiivisesti.

KYL 70 vuotta

KYL perustettiin vuonna 1949 Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan laulua harrastaneiden opiskelijoiden toimesta. Kuoro on ponnistanut kauppatieteilijöiden laulukerhosta Suomen mieskuorojen eturiviin heittäytymällä toimintansa alusta asti aina ennakkoluulottamasti kohti uusia ja korkeampia tavoitteita.

Juhlavuoden kunniaksi KYL järjestää 9.11.2019 Musiikkitalon Konserttisalissa juhlakonsertin. Osana juhlakonserttia kuullaan kuorolaisille ja yleisölle merkityksellisiä kappaleita KYL:n 70-vuotisen historian varrelta. Konsertin kruunaa nyt julkaistavan sävellyskilpailun teoksien parhaimmisto.

Sävellyskilpailusta

Juhlavuoden kunniaksi KYL järjestää sävellyskilpailun.

Kuorolle on pitkään ollut tärkeää kannustaa säveltäjiä urallaan ja olla osaltaan viemässä mieskuoromusiikkia eteenpäin. Sävellyskilpailu on luonteva osa juhlavuoden ohjelmaa.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki halukkaat säveltäjät. Sama säveltäjä voi halutessaan osallistua useammalla teoksella, mutta eri nimimerkkiä käyttäen.

Teosten musiikillinen tyylisuunta on vapaa, ja KYL rohkaisee erilaisia estetiikkoja edustavia säveltäjiä osallistumaan kilpailuun. Tuomaristo painottaa päätöksissään teosten taiteellista omaperäisyyttä sekä käytännön esitettävyyttä.

Kilpailuteosten tulee olla kestoltaan 4–7 minuutin mittaisia a cappella -mieskuorosävellyksiä. Kilpailuteosten on oltava aiemmin esittämättömiä ja julkaisemattomia.

Teosten tekstivalinta on vapaa, mutta tekijänoikeuslain suojaaman tekstin käyttöön on pyydettävä etukäteen kirjoittajan lupa. Teosten teemaa ei ole rajoitettu, mutta KYL kannustaa tekemään musiikkia joka elää tässä ajassa.

Viimeinen päivä lähettää kilpailuteos on 30.4.2019. Teokset lähetetään sähköpostilla nimimerkillä varustettuina osoitteeseen composition2019@kyl.fi.

Säännöt kokonaisuudessaan pdf-tiedostona löydät otsikon alta olevasta linkistä.

Palkinnot

  1. palkinto 2 500 €
  2. palkinto 1 500 €
  3. palkinto 1 000 €

Kilpailussa ei jaeta muita rahapalkintoja, mutta tuomaristo voi halutessaan myöntää erityismainintoja useammillekin teoksille.

Tuomarit

  • Matti Apajalahti
  • Reijo Kekkonen
  • Jaakko Mäntyjärvi
  • Kaija Viitasalo
  • Visa Yrjölä (tuomariston puheenjohtaja)