Ajankohtaista


KYL Etelä-Suomen kiertueella

Julkaistu 15.5.2012

KYL esiintyy huomenna alkavalla kiertueellaan kolmella paikkakunnalla; Turussa, Lahdessa ja Jyväskylässä. Turun konsertti 16.5. on yhteiskonsertti Aino-kuoron kanssa Submarinassa. Lahden konsertti järjestetään yhdessä Lahden Bach -kuoron kanssa 17.5. Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -salissa, ja Jyväskylässä KYL esiintyy yhtenä pääesiintyjistä Yläkaupungin yö –tapahtumassa 19.5. yhdessä Musica –kuoron kanssa.

KYL:n kiertueohjelmisto koostuu pääasiassa suomalaisten mieskuoromusiikin säveltäjien, kuten Leevi Madetojan, Selim Palmgrenin ja Jean Sibeliuksen, sävellyksistä Larin-Kyöstin teksteihin. Lisäksi ohjelmistossa on mukana muun muassa Edvard Griegin ja muiden ulkomaisten säveltäjien teoksia.

Kuoro odottaa innolla esiintymistä Suomessa ja mahdollisuutta tulkita suomalaista mieskuoromusiikkia kotimaiselle yleisölle. Viime vuosina KYL on esiintynyt aktiivisesti ulkomailla, esimerkiksi Espanjassa, Saksassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Keväällä 2011 KYL voitti arvostetun V Cornwallin kansainvälisen mieskuorokilpailun Englannissa ja vuotta aikaisemmin V kansainvälisen Leevi Madetoja –mieskuorokilpailun Espoossa.

”Helsinkiläisenä mieskuorona kotimaan esiintymiset painottuvat yleensä Helsingin alueelle. Onkin upeaa päästä konsertoimaan suomalaiselle yleisölle myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Viime vuosina esiintymismatkat ovat suuntautuneet lähinnä ulkomaille, joten tämä kiertue on loistava mahdollisuus esittää taitojamme ja viedä suomalaista taidetta sellaisille suomalaisille paikkakunnille, joissa KYL ei normaalisti useinkaan esiinny. Lahti, Turku ja Jyväskylä ovat kulttuurillisia ja eläväisiä kaupunkeja, ja sopivat näin ollen todella hyvin konserttikaupungeiksi. ” toteaa KYL:n puheenjohtaja Ville Antikainen.

Lisätietoa konserteista konsertit -sivulta.