Ajankohtaista


Mennyttä: KYL hakee kuoronjohtajaa

Julkaistu 1.11.2016

Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan laulajat (KYL) etsii kuoronjohtajaa luotsaamaan toimintaansa uudelle vuosikymmenelle. Kuoron taiteellisena johtajana vuodesta 1997 toiminut Matti Apajalahti jättää tehtävän ensi vuoden lopussa.

KYL on monipuolinen ja aktiivinen 40 hengen musiikkiyhteisö, joka konsertoi säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Kuoron laaja ohjelmisto ulottuu suomalaisesta kansallisromanttisesta ja uudemmasta musiikista aina klassiseen keskieurooppalaiseen mieskuoromusiikkiin sekä orkesteriteoksiin kevyempää musiikkia unohtamatta. KYL:n kvartetti- ja pienryhmätoiminta on aktiivista. Kuoro myös tilaa uusia sovituksia sekä sävellyksiä ja levyttää säännöllisesti.

Mitä uudelta kuoronjohtajalta odotetaan?

KYL:n johtaja vastaa kuoron taiteellisesta linjasta ja toimii taiteellisena suunnannäyttäjänä. Soinnin kehittämiseen tähtäävän harjoituttamisen ja johtamisen lisäksi tehtäviin kuuluu ohjelmiston suunnittelu sekä uusien musiikillisten mahdollisuuksien kartoittaminen ja suhteiden solmiminen tärkeisiin musiikillisiin sidosryhmiin.

Odotamme uudelta kuoronjohtajalta tehtävään soveltuvaa koulutusta (kuoronjohtaja, AMK tai MuM) sekä laaja-alaista musiikin tuntemusta.

Kuorolaiset toivovat uudelta taiteelliselta johtajalta jämäkkää ja kunnianhimoista otetta toiminnan luotsaamiseen. Kuten opiskelijamieskuoron luonteeseen sopii, lähestymme haasteitakin pilke silmäkulmassa, joten edellytämme johtajalta myös huumorintajua.

Uudelta johtajalta edellytetään sitoutumista viikoittaisiin harjoituksiin, säännöllisiin konsertteihin, kuoroleireihin sekä konserttimatkoihin.

Mitä KYL tarjoaa uudelle johtajalle?

KYL:n toimintaa ylläpitävä yhdistys on taloudellisesti ja hallinnollisesti hyvin johdettu, mikä mahdollistaa kuoron monipuolisen taiteellisen kehittämisen. Yhdistyksen hallitus ja äänenjohtajista muodostuva musiikkilautakunta organisoi ja toteuttaa yhdessä kuoronjohtajan kanssa valittua taiteellista ja toiminnallista linjaa.

Kuorolla on vankka kuulijakunta ja vahvat suhteet sidosryhmiinsä, joita ovat muun muassa Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry, KY-säätiö, Aalto-yliopisto sekä pääosin entisistä kylliläisistä koostuva akateeminen mieskuoro Psaldo. KYL tekee yhteistyötä vuosittain myös naiskuoro KYN:n sekä pääkaupunkiseudun muiden akateemisten mieskuorojen kanssa.

Pyydämme hakijoita lähettämään CV:n ja vapaamuotoisen hakemuksen viimeistään 15.12.2016 mennessä. Uusi kuoronjohtaja valitaan kevään 2017 aikana haastatteluiden ja koejohdon perusteella. Uuden johtajakauden suunnittelu alkaa syksyllä 2017 ja tehtävä alkaa 1.1.2018 (tarkempi ajankohta on erikseen sovittavissa).

Hallituksen puheenjohtaja Vesa Siltanen (vesa.siltanen@kyl.fi, 040 801 8893) vastaa kyselyihin.

LUE ILMOITUS MYÖS DUUNITORI.FI:SSÄ