Ajankohtaista


KYL loisti Japanissa

Julkaistu 29.5.2014

KYL:n laulukauden 2013-2014 suurin projekti, lähes kaksiviikkoinen Japanin-kiertue, saatiin menestyksekkäästi päätökseen. Kiertueen aikana kuoro konsertoi viisi kertaa, jonka lisäksi nelinkertainen kvartetti esiintyi Naritan kuorofestivaaleilla. KYL oli maassa agentuuri Tempo Primo Japanin kutsumana. Konserttien markkinointiponnistelut olivat ensiluokkaisia, ja myös muut käytännön järjestelyt sekä konserttipaikat osoittautuivat erinomaisiksi.

KYL:n kiertuerepertuaariin kuului niin suomalaista kuin kansainvälistäkin klassista mieskuoromusiikkia, ikivihreitä kansanlauluja ja poppia. Paikalliset pääsivät nauttimaan myös japaninkielisestä ohjelmistosta muun muassa Michio Mamiyan ja Ko Matsushitan klassisten teosten sekä Southern All Stars ja SMAP -yhtyeiden sovitusten myötä.

Kiertue alkoi virallisesti kuoron saavuttua Tokioon lauantaina 17.5. Sunnuntaina 18.5. pienryhmä esiintyi Tokion itäpuolella sijaitsevan Naritan Shinshojin temppelialueella pidetyssä kuorotapahtumassa. KYL oli tapahtuman ensimmäinen esiintyjä, ja laulajat pääsivät nauttimaan lämpimän vastaanoton ja kuvankauniin ympäristön lisäksi myös temppelialueen perinteisestä kasvislounaasta. Ensimmäinen koko kuoron konsertti kajahti ilmoille loppuunmyydyssä Musashino Shimin Bunka Hallissa maanantaina 19.5.

Vapaapäivän jälkeen kiertueen toinen konsertti pidettiin niin ikään täydessä Nikkei Hallissa keskiviikkona 21.5. Torstaina 22.5. KYL puolestaan suuntasi Tokion ulkopuolelle Naganon prefektuurin Sakuun, jonka Cosmo Hall -konserttisalissa kuoro esiintyi kolmannen kerran. Massiivinen ja kiireinen Tokio jäi taakse perjantaina 23.5., jolloin kuorolaiset singahtivat Shinkansen-luotijunalla Kiotoon, Japanin vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin. Lukuisista temppeleistään ja huikeasta ravintolatarjonnastaan tunnetussa Kiotossa KYL ei konsertoinut, vaan neljäs keikka pidettiin Kagawan prefektuurin Takamatsussa sijaitsevassa Alpha Anabuki Hallissa sunnuntaina 25.5. Täältä matka jatkui bussilla sotahistoriallisesti merkittävään Hiroshimaan.

Kiertueen viides ja viimeinen konsertti kuultiin Hiroshiman Kenmin Bunka Centerissä maanantaina 26.5., jonka jälkeen aikaa jäi vielä runsaalle illanvietolle ja paikallisiin nähtävyyksiin tutustumiselle. Matka Suomeen alkoi Osakan lentokentältä, ja Finnairin paluulennolla kuoro viihdytti vielä muita matkustajia ja henkilökuntaa kahden lauluesityksen voimin.

KYL kiittää lämpimästi yhteistyökumppaneitaan ja siirtyy tyytyväisyydestä soikeana kesälaitumille onnistuneen kiertueprojektin päätteeksi!

KYL:n Madonna-potpuri