Ajankohtaista


Elokuvamusiikkia ja videotaidetta – KYL:n konsertti Savoyssa on audiovisuaalinen kokonaisuus

Julkaistu 13.4.2016

Kevään mielenkiintoisin kuorokonsertti pidetään torstaina 14.4. klo 19.00 Savoy-teatterissa, kun Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat tulkitsevat elokuvamusiikkia. Kuoro itse jättäytyy valokeilan ulkopuolelle ja säestää valkokankaalle heijastettavia elokuvia. Lopputuloksena on audiovisuaalinen kokonaisuus, jossa yhdistyvät klassikkoelokuvat, animaatio ja kuoromusiikki.

KYL:n kevätkonsertista haluttiin tehdä jotain erilaista. Elokuvamusiikissa ei ole vielä mitään yllättävää, mutta konsepti haluttiin viedä pidemmälle. Konserttipaikaksi valittiin vanha elokuvateatteri pehmeine penkkeineen ja valkokankaineen. Mukaan pestattiin videotaiteilija Sellekhanks vastaamaan visuaalisesta toteutuksesta valkokankaalla. Tiedossa on animaatioita ja pätkiä tunnetuista elokuvista, joiden musiikkia KYL esittää.

“Ajatus elokuvateemasta nousi, kun mietimme, miten voisimme tarjota elämyksiä myös ihmisille, jotka eivät lähtökohtaisesti kuorokonserttiin lähtisi. Konsertin suunnittelu ja ohjelmiston rakentaminen on ollut itsellekin mielenkiintoinen kokemus, sillä tietyt kappaleet liittyvät niin vahvasti elokuvamuistoihin lapsuudesta ja nuoruudesta”, kertoo konsertin tuottaja Erik Mashkilleyson.

Konsertin nimi “Elokuvaa suurempaa musiikkia” antaa viitteitä illan ohjelmistosta. On mielenkiintoinen ilmiö, että musiikkiraidoista on joskus tullut itse elokuvia merkittävämpi osa populaarikulttuurin kaanonia. Muistatko, että Sealin hitti Kiss from a Rose nousi parrasvaloihin vähemmän menestyneen Batman Forever -elokuvan myötä? Tai että klassikko Sinua, sinua rakastan kuultiin ensikerran Asfalttilampaat-elokuvan taustalla?

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat – Elokuvaa suurempaa musiikkia Savoy-teatteri, 14.4.2016 klo 19.00, liput (22,50 € / 17,50 €, sis. 2,50 € kuluja) Lippupalvelusta

Lisätiedot:
Erik Mashkilleyson
KYL, tuottaja
kyl@kyl.fi

KYL: Elokuvaa suurempaa musiikkia