Ajankohtaista


Vuosi 2022 on täällä – mutta miltä se näyttää?

Julkaistu 22.2.2022

Korona-aikana kuorotoiminta on ollut eräänlaista vuoristorataa: välillä on menty toiveikkaasti ylöspäin, kunnes matka on taas vienyt tiukentuneiden rajoitusten myötä alamäkeen. Syksyllä 2021 päästiin konsertoimaan jo koko kuoron voimin Musiikkitalossa, ja lisää valonpilkahduksia toivat joulukonsertit. Omikronin vauhdikas leviäminen toi pienen tauon lähiharjoitteluun vuodenvaihteen jälkeen, mutta nyt helmikuussa 2022 toiminnan tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin pitkään aikaan.

KYL harjoittelee tällä hetkellä normaalisti lähitreenien muodossa, toki viranomaisohjeistuksia ja -suosituksia seuraten. Viikkoharjoitukset pidetään joka maanantai klo 18–21 pääasiassa Otaniemessä. Mikäli olet kiinnostunut kuoroon liittymisestä, lue lisää koelauluista täällä. Tänä keväänä järjestetään vielä yksi koelaulutilaisuus maanantaina 28.2. Ilmoittaudu koelauluihin etukäteen sähköpostitse: joel.rinne@kyl.fi.

Kevään harjoitteluohjelma on monipuolinen ja koostuu muun muassa toukokuulle suunnitellun kotimaan matkan sekä Kauppakorkeakoulun promootion ohjelmistosta. Valmistaudumme myös jo tulevaan syyskauteen: tuolloin KYL konsertoi osana Kuoromusiikin kausikonsertit -sarjaa. Olemme yksi pääkaupunkiseudulle perustetun Kausikonserttikuorot ry:n perustajakuoroista. Yhdistyksen tarkoituksena on tuoda monipuolisia kuorokonsertteja Helsingin kulttuurikentälle, joten kannattaa ehdottomasti pysyä kuulolla!

Eikä siinä vielä kaikki. Pienryhmät ovat yksi KYL:n toiminnan kulmakiviä, ja myös tällä saralla tapahtuu. Sekä yksityiset henkilöt että yritykset voivat tilata kuoromme kvartetin tai suuremmankin kokoonpanon esiintymään tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Kuoromme taidokkaat ja tarvittaessa huumorintajuisetkin pienryhmät ovat päässeet esiintymään ilahduttavan monessa tilaisuudessa myös korona-aikana. Lue lisää pienryhmäesiintymisen tilaamisesta täältä.

KYL:n jäseniä ohjataan aktiivisesti kvartettilaulun pariin myös esimerkiksi jokakeväisten sisäisten kvartettikisojen kautta. Tänä keväänä kisat pidettiin maanantaina 14.2., ja kisoihin osallistuneet kokoonpanot (ks. oheinen kuva) edustavat KYL:ää pääkaupunkiseudun muiden akateemisten mieskuorojen kanssa pidettävissä kvartettikisoissa huhtikuussa.

Vaikka emme ole olleet missään vaiheessa varsinaisella tauolla, voimme epäilemättä sanoa tulleemme takaisin. Toivomme omasta ja muidenkin kuorojen puolesta, että vuosi 2022 suorastaan tulvii musiikkia ja muuta kulttuuria.

Haluatko pysyä perillä tuoreimmista kuulumisistamme? Ota meidät seurantaan Facebookissa ja Instagramissa.

KYL:n sisäiset kvartettikisat. 1. sija: Heikki, Tero, Marko, Jorma. 2. sija: Niko, Juho, Tero, Marko. 3. sija: Antti, Joel, Kaarlo, Eerik.