Konsertti


Levynjulkistuskonsertti

kesä 2013

5

Paikka
Aalto yliopiston kauppakorkeakoulu, päärakennus

Aika
19:00

Liput
15 / 10 €

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat KYL julkaisee kesäkuussa Larin-Kyöstin runoihin tehdyistä mieskuorosävellyksistä koostuvan levyn. Levy on suomalaisessa kuoromusiikissa uraauurtava, sillä sen keskiössä ovat puhtaasti yhden runoilijan tekstit ja niistä koostuva löytöretki ihmiselämän moninaisiin tarinoihin.

“Laulumusiikille ominainen moniuloitteisuus syntyy musiikin ja tekstin suhteesta. Lisäksi usein juuri runo on ollut koko sävellyksen synnyn innoittaja ja lähde”, kuvaa kuoron taiteellinen johtaja Matti Apajalahti levyn motiivia.

Larin-Kyösti, oikealta nimeltään Karl Gustaf Larson (s. 5.6.1873 Hämeenlinnassa, k. 2.12.1948 Helsingissä), on yksi merkittävimmistä suomalaisista runoilijoista. Hänen runoudessaan vaihtelevat lukuisat ihmiselämälle läheiset teemat herkistä luontokuvauksista ja nuoruuden huolettomista maisemista elämän vaikeampiin kysymyksiin asti. Runoilijan omaa elämää varjostivat muun muassa isän itsemurha ja ajoittaiset mielenterveysongelmat.

KYL:n runolevy on merkittävä katsaus Larin-Kyöstin runouteen, joka ei ole vielä aikaisemmin päässyt esille aivan samanlaisena kokonaisuutena kuin esimerkiksi Eino Leinon teksteihin nojaavat teokset. “Halusimme levyprojektin myötä tuoda esille Larin-Kyöstin vahvaa ja kaunista tekstiä ja näin kunnioittaa suuren runoilijan ja ihmiselämän kertojan työtä hänen 140. syntymävuotenaan”, kertoo kuoron puheenjohtaja Ville Antikainen.

Levyllä kuullaan muun muassa Leevi Madetojan, Selim Palmgrenin, Väinö Pesolan ja Jean Sibeliuksen sävellyksiä. Lisäksi mukana on Lauri Mäntysaaren KYL:lle tilaustyönä säveltämä kaksiosainen teos Hämärän ääniä.

***

* Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat – Levynjulkistuskonsertti
* Keskiviikkona 5. kesäkuuta 2013 klo 19:00 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksen juhlasalissa (Runeberginkatu 14–16, Helsinki)
* Johtaa Matti Apajalahti
* Liput (15/10 €) Lippupalvelusta (http://www.lippupalvelu.fi/event/kyl-levynjulkistuskonsertti-lippuja/110475), kuorolaisilta tai ovelta ennen konserttia.