Konsertti


Mennyttä: KYL ja Psaldo: Ovi auki! Sisään ja ulos -yhteiskonsertti

maalis 2018

24

Paikka
Helsingin konservatorio, Ruoholahdentori 6

Aika
17:00

Liput

Mitä? KYL:n ja akateemisen mieskuoro Psaldon Ovi auki! Sisään ja ulos -yhteiskonsertti
Milloin? lauantaina 24.3. klo 17:00
Missä? Helsingin konservatoriossa Ruoholahdessa (Ruoholahdentori 6)
Mistä  saan lippuja? Liput 20€ (normaali) / 10€ (alennettu) / 50€ (perhelippu) Tiketistä tätä linkkiä klikkaamalla

Miksi? KYL:ssä tapahtui vuodenvaihteessa kuoron lähihistorian suurin muutos, kun KYL:ia 20 vuotta johtanut Matti Apajalahti päätti ansiokkaan johtajakautensa ja siirsi vastuun kuorosta 25-vuotiaalle, huippulahjakkaalle Visa Yrjölälle. Apajalahti jatkaa KYL:n kanssa paljon yhteistyötä tekevän akateemisen mieskuoro Psaldon johtamista.

Konsertti on Visa Yrjölän debyytti Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajien johdossa. KYL ja Psaldo esiintyvät sekä erikseen että yhdessä molempien johtajien johdolla, joten tiedossa on melkoinen mieskuoromusiikki-iloittelu! Ohjelmassa on mm. Toivo Kuulan, Einojuhani Rautavaaran, Veljo Tormisin ja Ko Matsushitan upeita mieskuoroteoksia.

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat on yksi Suomen johtavia mieskuoroja ja eräs suosituimmista akateemisista mieskuoroista maassamme. Kuoro perustettiin vuonna 1949 Helsingin Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan yhteyteen, ja se on edelleen läheisesti yhteydessä Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun. KYL on alusta alkaen omaksunut kunnianhimoisesti eri tyylilaleja edustavaa ohjelmistoa, vaikka laajan ohjelmiston painopiste onkin suomalaisessa kansallisromanttisessa mieskuoromusiikissa. Kuoron johtajana aloitti tammikussa 2018 Visa Yrjölä.

Psaldo on vuonna 1996 toimintansa aloittanut akateeminen mieskuoro. Matti Apajalahden johtamassa Psaldossa laulaa paljon entisiä KYL:n ja poikakuoro Cantores Minoresin alumneja, mutta myös muissa kuoroissa ansioituneita laulajia. Psaldon ohjelmisto käsittää sekä perinteistä että modernia mieskuoromusiikkia. Psaldo konsertoi säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla sekä osallistuu kuorofestivaaleihin ja kilpailuihin. Psaldo on palkittu parhaana mieskuorona mm. kansainvälisessä Franz Schubert -kuorokilpailussa Wienissä 2014 ja Harmonie festivaaleilla Limburgissa 2017.